Skip to content

Regent

I 1993 ble regent gitt plantesortsbeskyttelse, to år senere ble regent ført opp på sortlisten, og i 1997 ble regent godkjent for kvalitetsvinproduksjon.

I dag er regent godkjent innenfor EU som en sort som kan brukes til å produsere kvalitetsviner på linje med andre viniferasorter. Denne godkjenningen har vært basert på argumentet om at størstedelen av regents genetiske materiale stammer fra vitis vinifera.

Egenskaper:

  • Farge:           Rød
  • Kryss:           Diana (Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin
  • Opprinnelse:  1967, Prof. Dr. G. Alleweldt, Jullius Kühn Institute, Institute for Vine Breeding Geilweilerhof, Siebeldingen, Tyskland
  • Vintype:        Regent kan gi noter preget av kirsebær og plomme, samt aromaer av røde bær, noen med sydlige kjennetegn. Når dyrkingen reduseres, kan det skapes viner med høy tetthet og egne fenoltreaktige aromaer og mineralstrukturer oppstår. Noen ganger minner den om modne Merlot eller tette Dornfelder.

Tekst: Henning S. Christiansen, Sommelier

Viniferasort

Viniferasort

Hybridsort PIWI

Hybridsort PIWI